ZURTIA, VERÁS NO VER

Documental

Als penya-segats de Pisagua Zurita prepara una nova acció poètica: "Veuràs un mar de pedres". Seran 22 frases projectades amb llum sobre les roques de la costa nord de Xile, que només es podran veure des del mar a mesura que es fa fosc fins esvair-se amb l'alba. L'última frase serà: "Y llorarás".

El documental explora en les accions poètiques que Zurita ha realitzat al llarg de la seva vida. Accions que ha impregnat en el seu propi cos, en el cos de la terra i del cel. Té Parkinson des de fa 17 anys. El deteriorament és progressiu i en aquesta etapa s'està accelerant, però aconsegueix desenvolupar una intensa vitalitat, contraposant la vida enfront de l'ocàs. No tem enfrontar-se a les preguntes al voltant de la seva pròpia mort.

Poesia i cos-espai, són en Zurita una trama indissoluble. Els seus poemes plasmen des de la intimitat, un sentiment universal enfront de la història del nostre país i del món. La seva poesia és la recerca de la llum des de la foscor. Poemes que només es contemplen des del Cel, des del mar o des de la terra mirant al Cel. Poemes que s'esvaeixen en la geografia de la terra, com el pas de l'home per la mateixa. Així és l'obra de Zurita, que parla del transitori i efímer de l'existència en un món cada vegada més conflictiu.

  • DIrecció: Alejandra Carmona Cannobbio
  • País: Xile
  • Any: 2019
  • Duració: 72 minuts

HORARI
Barcelona 18:30h
Lima 12:30h
Buenos Aires 14:30h
Brasilia 14:30h


San Salvador 11:30h
Bogotá 12:30h
Santo Domingo 13:30h
Ciudad de México 11:30h

 

CAT